Mischien nog maar 3200?

In het Chinese astrologische Jaar van deTijger, dat op 14 februari
is begonnen, vraagt WWF wereldwijd aandacht voor de tijger.

Schattingen laten zien dat er nog tussen 3500 en 3200 tijgers in het wild leven. Vooral de illegale jacht vormt een groot gevaar. WWF wil het Jaar van de Tijger vooral gebruiken om meer leefgebied en strengere maatregelen tegen stroperij te realiseren.

De grote ‘tijgertop’ die in september van dit jaar wordt gehouden in het Russische Vladivostok wordt belangrijk voor het veiligstellen van de toekomst van de tijger. De aanwezige staatshoofden zullen daar niet alleen de politieke wil moeten uitspreken maar ook concreet moeten worden over hoe ze dat in praktijk gaan brengen.

Op een grote conferentie van 13 tijgerlanden in Thailand eind januari, spraken de landen af om ervoor te zorgen dat er in 2022, het volgende jaar van de tijger, twee keer zoveel tijgers zullen zijn als nu. Deze doelstellling is ze volledig ingefluisterd door de Tiger NI van WWF die hard gelobbied heeft om van deze ministeriele bijeenkomst een succes te maken.

Bron: WNF.nl

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen. Je kan je heel gemakkelijk registreren met je Facebook, Google of OpenID account!