Het WNF komt met een speciale actie. Omdat er wereldwijd slechts 3200 tijgers in het wild leven, en deze steeds minder ruimte krijgen en worden gestroopt, komt het WNF met een speciale actie om de aandacht weer even op de tijgers te focussen.
Donateurs kunnen nu voor een speciale prijs unieke tijger slippers bemachtigen.
Help de tijger nu meer dan ooit te overleven. Speciaal voor donateurs bieden wij deze slippers met korting aan van 19,50 voor € 15,- .
In het Chinese astrologische Jaar van deTijger, dat op 14 februari
is begonnen, vraagt WWF wereldwijd aandacht voor de tijger.
Schattingen laten zien dat er nog tussen 3500 en 3200 tijgers in het wild leven. Vooral de illegale jacht vormt een groot gevaar. WWF wil het Jaar van de Tijger vooral gebruiken om meer leefgebied en strengere maatregelen tegen stroperij te realiseren.
De grote ‘tijgertop’ die in september van dit jaar wordt gehouden in het Russische Vladivostok wordt belangrijk voor het veiligstellen van de toekomst van de tijger. De aanwezige staatshoofden zullen daar niet alleen de politieke wil moeten uitspreken maar ook concreet moeten worden over hoe ze dat in praktijk gaan brengen.
Op een grote conferentie van 13 tijgerlanden in Thailand eind januari, spraken de landen af om ervoor te zorgen dat er in 2022, het volgende jaar van de tijger, twee keer zoveel tijgers zullen zijn als nu. Deze doelstellling is ze volledig ingefluisterd door de Tiger NI van WWF die hard gelobbied heeft om van deze ministeriele bijeenkomst een succes te maken.
Op valentijnsdag begint het chinese jaar van de tijger. Helaas is dit geen reden tot een feestje, want er word nog volop gejaagd en gestroopt op tijgers.
Er leven zelfs nog maar 3200 tijgers in het wild. Help het WNF om de tijger en zijn leefgebied te beschermen.
Dertien Aziatische landen hebben samen een verdrag opgesteld, en ondertekend dat ertoe moet leiden dat het aantal in het wild levende tijgers in 2022 verdubbeld is.
In het concept verdrag staat dat de landen zijn overeengekomen om de belangrijke leefgebieden van de tijger te beschermen. Ook moeten er bufferzones en wildcorridors, welke de nationale parken met elkaar verbinden beschermd worden.
Sneeuwval bedreigt prooidieren. De hevige sneeuwval in het verre zuidoosten van Rusland begin januari 2009 brengt niet alleen mensen in de problemen maar ook het lokale ecosysteem. In 2002 stierf de helft van de wilde zwijnen en herten van de honger door de dikke sneeuw. Het duurt jaren voor de stand van deze prooidieren zich herstelt, wat serieuze gevolgen heeft voor de Siberische tijgers en amoerluipaarden in het gebied die niet genoeg meer te eten hebben. Met dit in gedachten hebben WWF en een andere NGO fondsen gereserveerd voor de particuliere jachtgebieden in de regio om de hoefdieren bij te voederen en begaanbare paden te maken voor de dieren. Zij hebben er ook belang bij dat de wildstand op peil blijft en hebben standaard een noodplan voor dergelijke situaties, iets wat in 2006 mede door WWF tot stand is gekomen. Maar de kas moest aangevuld om het in de praktijk te kunnen brengen.